HET GILD DER MATEN VAN PEEGIE

sinds 1982

Ontdek de verhalen van Peegie ! Beluister de Peegie Podcast

Een kostuumpje schenken aan Peegie

Aanvraagformulier downloaden : PDF of WORD

Waarom wel ?
Verenigingen, groepen, organisaties, ... die een kostuum geven aan Peegie dienen hiervoor een aanvraag in te dienen.
Het Gild der Maten van Peegie zorgt er dan voor dat Peegie uw kostuum draagt op de speciale dag van uw groep.

Om een aanvraag voor een aankleding in te dienen is het belangrijk dat u er minstens drie maand voor de grote dag aan begint.
Voeg bij de aanvraag een foto of tekening om te tonen hoe uw nieuw kostuum er zal uitzien. Voeg er ook een beschrijving en een woord uitleg bij, over het kostuum dat u wil schenken en over het motief van uw vereniging, groep of club.
De aanvragende vereniging dient een degelijke motivering te geven over de band met Roeselare en/of het gedachtengoed van de Maten van Peegie. Een nieuw kostuum moet aanvaard worden door het Berek dat maar één keer per maand samenkomt. Het Berek eigent zich het recht toe om dit ook te weigeren.

Het kostuum dat u wenst te schenken moet beantwoorden aan een aantal criteria:
het mag geen commerciële publiciteit dragen, het mag geen promotie zijn voor een filosofie, godsdienst of politieke strekking. Wanneer dit gaat om een sponsor kan hiervan eventueel afgeweken worden mits toestemming van het Berek.
Het Gild der Maten van Peegie zal met veel plezier het nodige doen om zijn beeld op de heuglijke dag te helpen het kostuum aan te trekken dat hij van u gekregen heeft.
De aankleding gaat samen met een ceremoniële groet aan Peegie. De leden van de groep, orde of broederschap die het kostuum gegeven hebben komen dan naar het beeld van Peegie op de Botermarkt voor een feestelijk moment. Zij voorzien een toespraak waarin de verbondenheid tussen de vereniging, Roeselare en Peegie benadrukt wordt.
Om de officiële aankleding ceremonie wat op te vrolijken, kan u zich bijvoorbeeld laten vergezellen door enkele muzikanten.

Het Gild der Maten van Peegie heeft momenteel een dertigtal geschonken kostuumpjes in zijn bezit. Een lange traditie dus die tijdens een korte ceremonie aan het beeld officieel wordt. Dit gebeurt in aanwezigheid van de schenkers en van zijn leden, broeders of vennoten, in aanwezigheid ook van enkele leden van het Berek der Gild der Maten van Peegie en bij uitnodiging een vertegenwoordiger van de Stad.
De schenkende vereniging, genootschap of organisatie voorziet een traktaat voor de aanwezigen in een café, herberg of brasserie in de buurt.
Uw vereniging, genootschap of organisatie staat in voor het verwittigen van het College van Burgemeester en Schepenen en de pers.
Op het jaarlijkse Feest van Peegie, op de tweede vrijdag van september, is het een mooie gewoonte en wenselijk dat enkele leden van uw vereniging, genootschap of organisatie opgenomen worden in het Gild der Maten van Peegie.
Hiervoor krijgt uw vereniging, genootschap of organisatie tijdens de zomermaanden, zoals elke nieuwe kandidaat Maat van Peegie, een uitnodiging van het Berek.
De nieuwe leden doneren elk een éénmalige bijdrage van € 40,00 en krijgen hiervoor een Peegie-medaille uitgereikt op het jaarlijkse Peegiefeest. Zij krijgen een plaats in het Gulden Boek van het Gild der Maten van Peegie.
U kunt ook kiezen voor een eenmalige steun van € 40,00 aan onze vereniging. Uw bijdrage helpt ons om het gedachtengoed van Peegie verder in ere te houden. Bezorg ons een digitale foto van de overhandiging van het kostuumpje aan Peegie en we zorgen ervoor dat deze op onze website matenvanpeegie.be te zien is.

Hoe een kostuumpje schenken aan Peegie ?

Voor uw aanvraag neem contact op met :
Voorzitter Wilfried Devoldere
Leeuwerikstraat 5
8800 Roeselare

  • 051 22 14 73 of 0476 28 89 73
  • wilfried.devoldere@skynet.be

Geef langs deze weg onze kleermaakster/kleermaker wat informatie over uw vereniging, gezelschap of organisatie en over het kostuum dat u wenst te schenken met enkele tekeningen of foto's.
Voor het maken van het kostuumpje betaalt u de basisprijs van € 250,00. De afrekening gebeurt via het Berek en dient te gebeuren vóór de datum waarop het kostuumpje officieel geschonken wordt.

Aanvraagformulier downloaden : PDF of WORD

Contacteer ons
De Maten van Peegie
INFOCENTRUM
Ooststraat 35
8800 Roeselare
  • 051 22 14 73
  • matenvanpeegieatskynet.be
Website QR code
De Maten Facebook
Disclaimer

© ℗ 1982 - 2024 :
Alle gebruikte logo's, foto's, geluidsdragers en gebruikte middelen onder welke vorm ook blijven exclusief eigendom van de eigenaar en worden op deze website enkel gebruikt als duiding aan de bezoeker.